21 Mart 2023 Salı

KUMBAĞ SPOR ÜÇ PUANI ÜÇ GOLLE ALDI

 

İnternet

                 KUMBAĞ SPOR ÜÇ PUANI ÜÇ GOLLE ALDI

  Kumbağ Spor maçlarını her izlediğimde; “ Bu takım ligdeki sıralamayı, en altta kalmayı hiçbir zaman hak etmiyor.” Demeden kendimi alamıyorum.

  Saatler 13.00’ı gösterdiğinde başlama vuruşu için genç hakemin düdüğü çaldı. Kumbağ Spor da, Çorlu Kültür Spor’da alt sıralarda oldukları için maçın stresli ve zor geçeceği belliydi. Öyle de oldu. Maç’ta futbol oynamak yerine oynatmama felsefesi Çorlu Kültür Spor Antrenörü tarafından öncelik gibi görünüyordu. Sıklıkla hakemle, kendi futbolcuları yetmezmiş gibi, Kumbağ Spor oyuncularıyla laf dalaşına girdi.

  Hakemin soğukkanlı ve disiplinli duruşu, maçın çok farklı tarafa sürüklenmesini engelledi. Kumbağ Spor oyuncuları oyunun başından beri üstün oynasalar da gol bulmakta zorlandıkları gibi, buldukları pozisyonları da bonkörce harcadılar.

  Dakikalar 44’ü gösterirken Kumbağ Spor oyuncusu Harun GEZGİÇ takımının ilk golünü, rakiplerini çalımlayarak, nefis vuruşla rakip fileleri havalandırarak yaptı. İşte o an, yedek kulübesi, seyirciler; “ Bizler bulunduğumuz alt sıraları hak etmiyoruz!” dercesine takımlarını alkışladılar, sevinç sesleriyle destek verdiler.

  Sporun, hem zihinsel, hem de bedensel bir kültür, disiplin ve ahlak olduğunu sıklıkla unutan ve Kumbağ Spor ile Çorlu Kültür Spor karşılaşmasını neredeyse oynatmamak için hakemle, bütün oyuncularla sıklıkla tartışmaya giren Çorlu Kültür Spor antrenörü-çalıştırıcısını kınamayı borç biliyorum. Hakem, kendisine 23.dakikada sarı kart gösterse de, çoktan kırmızıyı hak edip gönderilmeyi hak etti. Bu kınamanın içinde kendi futbolcusuna da küfür eden bir adamın yeşil sahalara layık olmadığını bir sürü insan gibi bende düşünmeden edemedim…

  Her iki takımın oyuncuları da mücadelede, ter dökmede birbirinden farklı olmasalar da, Kumbağ Spor gerekli önlemleri alır, sağlam ve istikrarlı duruşu yaparsa, hem Süper Amatör Lig’de kalır, hem da bir daha ki yıla çok daha kuvvetli başarılar gösterir.

   Zeki Hoca’nın eski takımı, daha önceleri yazdığım gibi başarılı olmaları için bilinen, dikkat çektiğim önlemleri alırlar, birbirlerini kucaklar ve spor denen mucizeye inanırlarsa, Tekirdağ’ın onuru olurlar…

   İkinci yarı başladığında Kumbağ Spor 1–0 önde oluşunun yüksek moraliyle sahaya çıktı. Sıklıkla rakibini kendi kalesine hapsetti.50.dakikada da aradığı ikinci gol fırsatını buldu. Kumbağ Spor penaltı kazandı. Tunahan ŞİMŞEK,4 numaralı oyuncu çok sert ve düzgün bir vuruşla takımını 2–0 öne geçiren golü attı.

  Fazla değil dokuz dakika sonra üçüncü gül 9 numaralı Kumbağ Spor oyuncusu Berkem ÖNAL tarafından skor tabelasına üçüncü gol olarak yazıldı. Üçüncü gol geldikten sonra maçta ipler tam manasıyla Kumbağ Spor oyuncularının eline geçmişti.

   3–0 lık başarıya rağmen Kumbağ Spor Başkanı Uğur IŞIK, büyük sevincini maç bitimine sakladığı temkinli duruşundan belliydi.

   Sözün özü, Kumbağ Spor daha üst sıraları çoktan hak ediyor. Başarı kadar başarısız oldukları durumları çok iyi analiz ederlerse, Kumbağ Spor’a gönül vermiş diğer insanların çığlıklarını, alkışlarını ve eleştirilerini yürekten kabul edip kulak verirlerse; sportif başarı; şenliğe, şölene dönüşür…

  Kumbağ Spor oyuncularını, Recep YAPAĞCI Hoca’nın yeni görevini kutluyor, üç puana üç golle ulaşmalarını alkışlıyorum…

 Güven SERİN


 


Hiç yorum yok: