5 Ocak 2023 Perşembe

CAFE GOOL ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR

 

Cafe Gool Sitesi

                      CAFE GOOL, ŞEHİRE ÖNCÜ OLUYOR

 

   Yazı atölyeme gelen dostlardan sıklıkla duyduğum bir öneri:

 —Şehrimizin aydınlarının, kültür, sanata insanlarının bir araya geldiği bir mekân yok! Birileri öncü olsa da her zaman buluşsak, görüşsek, sohbetler etsek!

   Kültürel, sosyal ve sanat adına bir şeyler istemek, önermek çok güzel, çok anlamlı fakat böyle bir yeri işletmek, var etmek, sürekli açık tutmak, günümüzün şartlarında hiç de kolay değil.

  Bir spor adamı, hizmet insanı çıkıyor ve ıssızlık içinde yaşayan kent insanı için öncü bir iş yapıyor. Cafe Gool Çay Evi’ni açıyor. Buraya sadece çay evi demek yakışmaz ve yanlış olur.

   Eski Tekirdağspor kaptanı Zeki Demirkıran, futbol yaşamına, gerek Edirnespor, gerek Tekirdağspor’da bıraktığı izler; sportif başarıların yanına bir başka öncü başarıyı eklemiş oluyor.

  Nedir bu başarı? Herkes çay evi açabilir! Marifet midir? Dostlar, yurttaşlar, Tekirdağlılar, sadece çay evini bile düzenli işletmek bu zamanda bir başarıdır. İyi hizmet veren, helal yoldan evini geçindiren ayakta duran her esnaf başarı öyküsü yazıyor.

   Sözü bir başka öncü başarıya getirmek istiyorum. Tekirdağspor’un golcüsü, sadece çay evi açmıyor. Bir müze, birbirinden kopuk insanları, demli bir çay keyfi içinde bir araya getirdiği gibi, kentimizin kopuk hafızasına, kayıp geçmişine adeta bir parça ekleyip yeniliyor; onarıyor…

  Nasıl mı? Muratlı Caddesi üzerinde ikinci katta bulunan Cafe Gool her gün spor insanları, yazı, düşünce insanları tarafından dolup taşıyor. Hakemler, sporcular, yazı insanları, düşünürler, memurlar, işçiler, yöneticiler; kısacası, sosyal, kültürel ve sportif yaşamın içinde tat almış, tat vermiş, anlatacak öyküsü olan herkes buraya geliyor.

   Yakın zamanlarda böyle bir mekân açılmamıştı. Üstelik açılıp da birkaç ay içinde kapanan yüzlerce mekân görüyoruz. Bir bakın; Belediyelerimiz onlarca çay evi açtı. Yaz ayları için birçok insan için toplanma, buluşma yeri oluyor. Ama tam manasıyla şehir insanımızın dört mevsim buluşacağı adrese dönüşemiyorlar.

   Esnaflığın ince bir çizgisi var. Hizmetin ne sınırsızlığı lazım, ne de başıboşluğu. Hele işletilen yer kültürel, sportif değerler için varsa, aynı zamanda oranın gelir giderini de üstlendiyseniz, bu işin içinden çıkma başarısı, sportif manada “Gol kralı” sizsiniz…

    Aslında, sembolik manada kendi yazı atölyem de böyle bir amaç için var. Ticari, siyasi bir yöne imkân vermeyen, yaşadığımız yerin sosyal, kültürel, sportif, belediyecilik konuları ve insanımızın öykülerinin, sevinç ve hüzünlerinin konuşulduğu, yazılıp çizildiği bir yer; kalp atışı gibi eksiksiz hizmet veriyor.

   Cafe Gool sahibi Zeki Demirkıran’ı ne kadar takdir etsek azdır! Esnaf olanlar bilirler; bir yeri var etmek, yaşatmak, giderlerini karşılamak ciddi uğraş, fedakârlık ister.

   Zeki Demirkıran burayı var etmekle kalmıyor, şehrin eksik olan kültürel dönüşümü için; Kültür Müdürlüğü hizmetleri sayılacak kadar değerli işler yapıyor. Onlarca, yüzlerce insan burada sadece çay, kahve içmiyorlar.

  Tekirdağspor’u, Süper Amatör Ligi ve diğer Amatör Liglerini konuyor, tartışıyor, değerlendiriyorlar.

   Cafe Gool bir başlangıçtır. Şehrini seven, imkânları, yeteneği, enerjisi olan her insanın; insanımızın bu tür yerler açması, hizmet anlayışı ile birlikte, kültürel, sosyal ihtiyaçlar için önemli fırsatları sağlaması, yaşamdan tat alan insan için çok büyük haz, maneviyat ve onur da taşıyacaktır…

 Güven SERİN 

 

 

 





Hiç yorum yok: