14 Eylül 2022 Çarşamba

YÖNETİCİ KADIN OLUNCA

 

İNTERNET

                                      YÖNETİCİ KADIN OLUNCA!

  MIŞ gibi yapmayan, yapaylıktan kurtulan; güçlü, vicdanlı ve deneyimli insanların yönettiği kentler, kasabalar birkaç yıl içerisinde değişmeye başlıyor.

  Yapay siyaset, yapay yönetim tarzından kurtulamayan yöneticilerin ortak yanılgıları; vatandaşı seyirci, fon, piyon olarak görmeleridir.

    Koltuğa yapıştıkları vakitle başlayan halktan kopuşları, ağır ağır tepe noktasına çıkıyor ve daha sora açılıştan açılışa, nutuk atmadan atmaya, koruma görevlileri, içinde halkın olmadığı yatırım ve sözleriyle oyalanma başlıyor.

   Kocaeli İzmit’in Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, MIŞ-MİŞ gibi yapmayan yöneticilerin en başında geliyor. Bir de kadınsa yönetici, halkın içinden gelip, sosyal düşünceyi iradenin tercih tarafına koymuşsa, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderin felsefesini de çözmüşse, böyle yöneticilerin yaptıkları, yapacakları hizmetleri takip etmekte zorlanırsınız.

  İsterseniz bir deneyelim, bir görelim bakalım neler yapmış İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve ekip arkadaşları.

  Gülümse İzmit, Gülümse Bebek sloganları, slogan olmaktan kurtulmuş ve tamamıyla gülümsemeye dönüşmüş durumda. Kurmuş oldukları Kadın Girişimciler Kooperatifi şimdiden 2000 kadına iş-aş imkânı yarattığı gibi, onurunla, alın terleriyle ayakta, dimdik durabileceklerini de kanıtlıyorlar.

 Silajlık Yem Üretimi projeleriyle üreticilere verdikleri destek ve öncülük, Ücretsiz Diyetisyen hizmetleriyle sağlık sorunları yaşayanlara uzatılan sağlık eli, Engelsiz Çocuk Parkı, Dokuma Atölyesi, Halk Süt, Salep Üretim çalışmaları, İstiridye Mantar Üretimi, Çiftçilere Gübre Destek Projeleri hizmetlerden bazılarıdır.

  Evlenecek olanlara Ücretsiz Gelinlik verilmesi, Meslek Edindirme Kursları, Çınar Kadın Kooperatifi, Çocuk Evi ve Sağlık Merkezi, Akıl ve Zekâ Oyunları Atölyesi, Yerel Tohum Yatırım Projesi, İpek Böcekçiliği, Lavanta Yetiştirme ve daha birçok hizmeti saymak mümkün…

  MIŞ-MİŞ gibi yapmamak ne anlama geliyor? Yüreğini ortaya koymanın yanında, sadece elini değil, yüreğini, deneyimlerini, bilimi, sanatı, merhameti, bilgiyi, görgüyü, ahlakı da uzatmak anlamına geliyor.

  Birçok insan, özellikle vicdanı, onuru, eğitimi olanlar; öldükten sonra anılmak, hatırlanmak isterler. Bu büyük ülkeyi kuran, kurtaran dahi ve Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk de sadece;

  “ Beni hatırlayınız!” demekten öte bir şey istememiştir halkından. Bütün mesele bir ömür sürmekse, bu ömrün, hak ve adalet içerisinde olması kadar değerli bir yaşam akışı olamaz. Çünkü vicdan denen şey, yalanlara, yapaylıklara, haksızlıklara öncelik vermeye başladığı an kanamaya başlar. Yaraları asla kapanmaz, kapanamaz ve çok PİS kokar…

  Yönetici Bir Kadın Olunca, halkıyla beraber Lavanta Etkinlikleri de, Doğa Yürüyüşleri de, Bayramlaşmalar da, Konserler, Tiyatrolar, Sinema Etkinlikleri de doğal oluyor.

   Doğallığın seyri, doğallığın akıcılığı tamamıyla zanaat kokar. Bu zanaati daha ileri taşımak, sanata dönüştürmek ise yöneticinin sanatkar ruhu, beceriyi taşımasıyla mümkündür.

   Yönetici Kadın Olunca, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yaptığı hizmetleri, etkinlikleri takip etmekte zorlandım. Başköşeye insanı, kadını, huzuru, mutluluğu, sevgiyi oturtan insanların dokunuşuna ne çok ihtiyacımız varmış…

     MIŞ-MİŞ gibi yapmadan, araçlara, korumalara, süslü sözlere sığınmadan, bilgiyle, deneyimle, anaç-lıkla insanlara dokunan insanlara muhtacız biz…

 Güven SERİN 

 


2 yorum:

SzgnBsl dedi ki...

Bir İzmit'li olarak kendisinden ve yaptıklarından çok memnunum:) Bir çok farklı resmi kurum/ özel şirket / şahsın engellemelerine rağmen kararlılıkla hizmet etmeye çalışan bir Başkan:)

GÜVEN SERİN dedi ki...


Katkıların için teşekkürler,selamlar...