3 Ekim 2016 Pazartesi

TEKİRDAĞ BALON TURİZMİ



İnternet'ten


                                      TEKİRDAĞ BALON TURİZMİ




  Bir gün bir idareci; bu şehri seven; sevmekten öte kalıcı bir hizmet aşkıyla yanan birisi çıkıp da tıpkı Yamaç Paraşütü gibi Balon Turizmi için balon uçuşlarının başlayacağı haberini verecek mi?

  Vereceği bellidir ama ne zaman? Oysa Tekirdağ’ın Ganos Diyarı (Işıklar Dağları) Balon Turizmi için o kadar uygun ki; neredeyse; HAYKIRIYORLAR…

  Tekirdağ’dan Gelibolu Diyarına kadar; tabiatı ve tarihi; iç içe geçmiş güzellikleri izlerken, aynı zamanda insanımıza; insanlığa; tarihsel gerçekleri, şimdiki sükûnet içinde duran o aziz güzellikleriyle anlatıp, izletmek ayrıcalıktır; vazgeçilmez bir öneme sahiptir.


  Doğal, tarihi değerlerimizin yanında bir başka güzelliğimiz daha var. Mitoloji… Neredeyse tüm dünyanın bildiği Truva, Marmara Denizi ve Adalar, Çanakkale, Ganoslar, Trakya, Ege Denizi; Antik zamanların, bu zamanlara dizili; süreçleri mitolojik hikâye, anlatırla, öyküler ve savaşlarla insanlığın emrine kurban eder gibi bırakan Homeros Destanları, antik zamanların şairleri; sanki şimdiki zamana; Tekirdağ Turizmine hizmet etmeyi amaçlamış.


 Merkezinin Tekirdağ olacağı Balon Turizmi, özel yatırımcı, turizm şirketleri için şimdilik uzakta görünse bile, bu işe öncülük yapacak şehir yöneticilerimiz; VALİLİĞİMİZ, BELEDİYELERİMİZ; kar amaçlı olmaktan, ticari düşünmekten öte; sosyal, kültürel bir projenin başlangıcıyla Tekirdağ Turizmi için yepyeni bir başlangıç, belki de ayrı bir milat; yenilik ve yenilenme; hatta kalkınma devrimi olacaktır…


 Sayın Valim; Başbakan Binali Yıldırım’ın en önde isteklerinden birisi, size ilk bildirdikleri; şehir insanlarını heyecanlandıracak bir projeydi!

 İşte; sizler için en önemli projelerden birisi; Tekirdağ Turizmine hizmet edecek, öncülük yapacak BALON TURİZMİ… Daha önceki Yamaç Paraşütünü yine bir başka valimiz başlatmış, maya tutmuş, artık Tekirdağ için, bu spora gönül verenler için Ganos Tepeleri; Uçmakdere, Yeniköy, Gaziköy, ayrı bir başlangıca kapılarını açtılar.

 Balon Turizmi; balonla yapılacak uçuşlar, ilk önce kendi insanımıza bu yörenin; yöremizin doğal güzelliklerini, mitolojik anlatılarını gösterirken; Gelibolu’ya uzanacak bir güzergâhla çok daha kalıcı, ciddi bir hamlenin; turizm hareketin sıçraması da olabilir…

  Bu tür teşvikleri, fikirleri Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğünden boşu boşuna beklediğimi belirtmek isterim. Kapılar ardına sığınmak, ağır masalar ardında yılda yapılacak birkaç sergiyle vakit geçirmek onları mutlu ediyor olmalı…

  Sayın Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak; sizin de idealiniz olan şey yörenin; yöremizin kalkınması. Kafanızda ki fikirlerin turizmden yana olduğunu biliyorum. Norveç’ten, insan, doğa, ilim merkezli yöreden daha yeni geldiniz. Kalkınmanın anahtarlarından birisinin de doğal güzellikleri, tüm insanlığa turizm sayesinde tanıtmak, göstermek olduğunu biliyorsunuz.

  Öyleyse ne duruyorsunuz? Altayapı, üst yapılara muhtaçtır. Şunu yapıyorum, şu sorunum var, derken, diğer başlangıçların yapılamayacak olması demek değildir.

  Tekirdağ'ın olmayan aristokrasisi, zengin insanları azcık kulak verip dinlesinler; bu şehri sevmek, sadece bu şehirde yapıt kalkmak; bankalara, banka hesaplarına yaslanmak değildir… Bu şehre yaratıcı bir eser vermek, sunmak ve ayrıca turizmin iyi bir kazanç olduğunu hatırlatmak isterim.

 Bu işin; balon turizminin öncüleri, ciddi yol alması, iyi kazançlar elde etmesi kaçınılmazken, yaşadığı yere hizmet etmenin yüksek maneviyatı da ayrı bir kardır…


 Güven Serin 







Hiç yorum yok: