1 Nisan 2023 Cumartesi

ŞAMPİYON TEKİRDAĞ SPOR

 


1976-1977 ŞAMPİYON TEKİRDAĞ SPOR



İnternet

Ayaktakiler; Soldan Sağa; Cengiz Diril,Celal,Şahap,Vecdi Yalnızoğlu

Adil,İlknur

Oturanlar; Soldan Sağa; Hasan,Ziver Kızıldağlı,Rüştü Eren,

Süleyman Engin,Mehmet Turunç

  Ellerim acıyana kadar ALKIŞLIYORUM...Büyük emek,çok ter,muazzam

neşe ve stres sonucu gelen başarı.Şampiyon oldukları Beyaz Grup 3.Lig 

içinde İstanbul Spor,Kasımpaşa,Edirne Spor,Lüleburgaz,Karagümrük,Galata

Alibeyköy gibi güçlü takımlara rağmen,Tekirdağ Spor,Edirne Spor'un bir puan 

önünde ŞAMPİYON OLDU...

                              ŞAMPİYON TEKİRDAĞ SPOR

                                      ( 3.LİG 1976–1977 )

   Bu yıllara tanıklık etmiş, şampiyon kadroyu sahalarda izlemiş kiminle konuşsanız yüzleriyle birlikte ruhları bile gülüyor; gülümsüyor…

    Başarı denen şey; samimiyet, ter, mücadele, onur, irade, sportif zekâ ve halkla yoğrulmuş isea tarihsel yolculuğa çıkmış, yüzyıllar sonra dahi kaidesinde durup insanlığı selamlayan anıt esere dönüşmüş demektir.

    1976–1977 3.Lig takımlarından Tekirdağ Spor’un yılıdır. O yıl birbirine inanmış, kenetlenmiş, sadece futbol zekâsı ve aşkıyla buluşmuş insanların değil, futbol denen sihirli oyunun takipçisi olan Tekirdağlı sporseverlerin takımlarını daha üstlerde; 2.Lig’de görmek isteyip o görkemli alkışları, sevinçleri yaşadıkları yıl olmuştur.

   Bir yıl önce,1975–1976 yıldızlar topluluğuna (27 futbolcu ) sahip Tekirdağ Spor, bir yıl sonra elindeki futbolcuların yarısından çoğunu kaybetmişti. Büyük çoğunluğunun takımdan ayrılması, iki futbolcusunun askere gitmesi, iki futbolcusunu sakat oluşu, Tekirdağ Spor’u zayıf, yorgun duruma düşürmüştü.

   Destansı başarıların kendi gizemi, bir araya gelmiş insanların zarif, içten çaba ve becerilerinde gizlidir. Birçok şey bir araya gelmesi gerekiyor: -İstek, heyecan, birliktelik, irade ve inanç…

   1976–1977 futbol sezonunda Yusuf Göçmen yeniden Tekirdağ Spor Başkanı seçildi. Bir sezon önce ellerindeki zengin kadrodan geriye 7 has oyuncu kalmıştı.

   Şampiyon olmak isteyen bir şehir ve 2.Lig hayali kuran Tekirdağ Spor Yönetimi; Yusuf Göçmen, İbrahim Yıldız, Mestan Menekşe, Burhan Oyan, Mustafa Çaltepe bir araya geldiler. Fikir fikri doğurur gerçeği ilk ışığın görünmesi, ilk önce antrenör-çalıştırıcı belirlemeleri gerektiği fikrini masaya yatırdılar. Geçen sezonun antrenör-çalıştırıcı Selahattin Torkal’dan yardım istediler. O da yöneticilere üç isim önerdi. En başa da kendisi gibi Fenerbahçe forması giymiş Selahattin Ünlü’nün ismini yazmıştı.

   Yöneticiler Selahattin Ünlü ismine sıcak bakmış ve hemen görüşmeye gitmişlerdi. Antrenör Selahattin Ünlü ile anlaşmaya varıldı. Şimdi sıra futbolculara gelmişti. Burada en büyük destek Mustafa Çaltepe tarafından geldi. Ellerinde 7 has futbolcu, antrenör-çalıştırıcı ile yapılan anlaşma ve Tekirdağ Spor’un şampiyon olma düşlerine inanmış yöneticiler yola koyuldular.

   Başkan Yusuf Göçmen, Antrenör Selahattin Ünlü, İstanbul ve yakın çevrelerde ne kadar tanıdık varsa hepsine başvurdular. Kimine haber saldılar. Şampiyonluğa aç şehrin yöneticileri maddi açıdan da sıkıntı içinde olsalar da içlerinde yanan destansı ateş tutuşmuştu bir kez…

   Şimdi yapılan transferler ve onlarla uyum içinde şampiyon olmak isteyen 7 has futbolcunun isimlerini aktaracağım. İlk önce iki kaleci transfer edildi. Adil ve Bülent… Sağ bek mevki için Süleyman Engin, geçen sezon sağ kanatta Abdül İçer zaten takımın elde kalan 7 has futbolcusuydu. Sol bek için 6 yıldır görev yapan Ziver Kızıldağ’a duyulan güven soncu, burada yine Ziver oynayacaktı. Defansın ortasında oynayan Şahap Fakal, şampiyon olmak isteyen kadronun yine değişmez oyuncusuydu. Onun yanına Çapalı Cengiz Diril transfer edildi.

   Şahap Fakal ve Cengiz Diril, daha sonraları adlarından fazlasıyla söz ettirecek oyuncular olacaklardı. Orta sahanın ortasına Yılmaz Spor’da yetişmiş Rüştü Eren, forvet-hücum oyuncusu hattına ise yine Çapa’da oynayan İlknur Güner transfer edildi. Takıma ağabeylik yapacağı düşünülen Fahrettin İyen’de başarı ve şampiyonluk için hazırdı. Elde kalan 7 has oyuncudan birisi de Hasan Gündoğan’dır. Lakabı Bıdık Hasan, muhteşem çalımlar ve goller atan başarılı bir oyuncuydu. Sırf Bıdık Hasan’ı izlemek için gelen seyirciler vardı.

   Şahap ve Cengiz ikilisi ise güvenin, sağlamlığın, geçilmezliğin onurunu alkışını, tarihe geçmişlerdir. Zaman zaman yapılan anketlerde ya birinci, ya ikinci oluyorlardı.1976–1977 Sezonu 3.Lig Şampiyonu olmuş, Tekirdağ Spor’u tarihinde ilk kez 2.Lig’e yükseltmiş ŞAMPİYONLARI; emeği geçmiş, heyecanı ve inancı tüm zamanlara yayılmış insanların isimlerini yazıp, onları yazı sanatının gizemli enerjisi ve duygusallığı içinde alkışlayacağım…

Başkan; Yusuf GÖÇMEN, Antrenör; Selahattin ÜNLÜ, Genel Kaptan; Mestan MENEKŞE…

Şampiyonluk Destanı Yazan Oyuncular: ADİL, VECDİ, SÜLEYMAN, BÜLENT, RÜŞTÜ, MEHMET, FAHRETTİN, ZİVER, ABDÜL, HAYATİ, CELAL, İLKNUR, HASAN, CENGİZ, ŞAHAP, NURİ, CENGİZ ve bir de Erol Baba

   Sloganları neydi dersiniz; Dünyada Bir Tek TEKİRDAĞ ve TEKİRDAĞ SPOR vardır…

Güven SERİN 

Hiç yorum yok: