11 Nisan 2023 Salı

KUMBAĞ SPOR ve ÇORLU KÜLTÜR SPOR,ONURLU BİR ŞEKİLDE DİRENİYOR

 


              KUMBAĞ SPOR ve ÇORLU KÜLTÜR SPOR ONURLU BİR ŞEKİLDE DİRENİYORLAR

 

   Tekirdağ Süper Amatör Lig 24.hafta maçları oynandı. Düşme hattında olanlar, düşmemek için onurlu bir şekilde direnenler ve neredeyse şampiyonluğunu ilan etmiş Saray Spor…

   Süper Amatör Ligi son haftalara girilmişken, düşmesi kesinleşen iki takımdan sonra düşmemek için mücadele veren iki takımdan birisi Kumbağ Spor oyuncuları. Başkanı, Teknik Yönetimi ve sporcularıyla birlikte el ele, gönül gönle kenetlenmiş vaziyetteler.

  Aynı heyecanı, mücadeleyi düşme hattındaki diğer takımımız, Çorlu Kültür Spor veriyor. Görünen o ki, Kumbağ Spor ile aralarında sadece averaj farkını, puan farkıyla kapatıp, Süper Amatör Lig içinde kalmak istiyorlar.

  Çorlu Kültür Spor kendi sahasında karşılaştığı Muratlı Belediye Spor’u 2–1 yenerek umutlarını bu haftaya taşıdı.

  Tekirdağ 13 Kasım futbol sahasında ise saatler 13.00’ı gösterirken bir başka onurlu mücadele başladı. Kumbağ Spor ile Sağlamtaş Spor, kora kor bir mücadele ve aynı zamanda Muratlı’dan gelecek gol haberlerine kesilmiş insan heyecanları…

  Kumbağ Spor ile Sağlamtaş maçı yarım saati geçtiği halde gol gelmemişti. Her iki takım da temkinli oynuyordu. Sağlamtaş kaybederse bir şey değişmeyecek, Kumbağ Spor kaybederse çok şey değişeceği anlarda, maçın 32.dakika içinde Kumbağ Spor’un iki klas-yetenekli oyuncusu Harun ile Berkem, iki mücadeleci ruh ve beden işbirliği ile ağları havalandırmayı başardılar.

   Her zamanki gibi Harun Gezgiç’in başarılı ve disiplinli mücadelesi, topla buluştuğu zamanda rakip kaleye sağ taraftan süratle ve çalımlarla yaklaştı. Gollük pası 9 numaralı oyuncu Berkem Önal’a yolladı. Berkem için bu pas aynı zamanda Kumbağ Spor için ALTIN değerinde bir gol çığlığı oldu.

   Maç, Kumbağ Spor’un 1–0 galibiyetiyle sona erdi. Bu arada Kumbağ Spor yöneticileri için son saniyeler bile geçmez haldeydi; tıpkı Çorlu Kültür Spor mücadelesinin olduğu Muratlı Belediye Spor sahasındaki yöneticilerin geçmeyen saniyeleri gibi…

  Aynı dakikalarda Muratlı’dan da gol haberi geldi. Çorlu Kültür Spor da ligde kalmak için elinden geleni yapan, terlerinin son damlasını akıtan futbolcuların mücadelesi içinde galip gelmelerine inanmış oyun heyecanı ve disiplin içinde maçı 2–1 bitirmeyi başardılar.

  Yeşil sahalara, genç, dinamik ve işini bilen hakemler de çok yakışıyor. Hakemlerden saha gözlemcileri, görevlilerine kadar, amatör ruhun korunması ve bu gönüllü, disiplinli, yaptıkları işe inanmış insanların ekonomik, sosyal, kültürel ihtiyaçları yeniden gözden geçirilmelidir. İnsanımız, sporun hangi bölümleri olursa olsun spor sahalarına çekilmelidir.

  Sporcu olarak, teknik veya idari görevli veya seyirci olarak; spor denen mucizevî şeyde çok şeyler var. Belki de dünyamızın, evrenin ritmi, heyecanı ve o büyük koşusu; sportif mücadelelerin mayasıdır; kim bilir…

  Kumbağ Spor ve Çorlu Kültür Spor’un onurlu direnişlerini KUTLUYORUM…

Güven SERİN 

 

  

 





Hiç yorum yok: