24 Ocak 2023 Salı

HAKEMLER SAHAYA İNDİ

 


                              HAKEMLER SAHALARA İNDİ

   22 Ocak 2023 itibariyle Tekirdağ Süper Amatör Lig karşılaşmaları ve ilk düdük, Tekirdağ Süleymanpaşa 13 Kasım sahasında çalındı.

  Heyecan hep aynı heyecan, futbol denen sihirli şey, insanı ve insanlığı peşinden koşturacak, insan denen canlının ses, soluk-desi-bellerini zorlamaya devam edecek; insanlık durduğu sürece…

   T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tekirdağ Müdürlüğümüze ne kadar teşekkür etsek hazdır. Gençlerimizi kazanmak, kaybetmemek istiyorsak; eğitimle birlikte spor her daim başköşeye oturmalıdır. Ancak, o zaman azalır; hapishane koğuşları ve hastane odaları…

 Tekirdağ Süper Amatör Ligi, hakem düdükleriyle birlikte sporcular da yeşil sentetik sahalara indiler. Güneşli ve futbol oyunu için muhteşem bir gün, günün ilk düdüğü 13 Kasım sahasında Karadeniz Gençlik Spor ile Belediye Spor için çalındı.

   Meşhur spor terimlerinden birisi kulaklarımı çınlattı;

“ Saha güzel, hava şartları çok iyi, seyirci muhteşem ve futbol için her şey müsait”

  Süper Amatör Ligi ikinci yarı ilk hafta tam manasıyla gol bereketi yaşandı.36 golün atıldığı 14’ci haftada Tekirdağ Süleymanpaşa sahasında 14 gol ağalarla buluştu.

  Bu hafta ikinci yarının ilk maçı, Karadeniz Gençlik Spor ile Muratlı Belediye Spor karşılaşmasını izledim. Sahada tam manasıyla futbol, hareket, heyecan vardı. İlk gol Muratlı Belediyesi Spor’dan geldi. Maçın 10’cu dakikası, misafir takım öne geçti. Karadeniz Gençlik Spor neredeyse doksan dakika hiç durmadan koştu, gol pozisyonları aradı. Birinci yarı gol pozisyonlarını kovalayan ve daha cömertçe harcayan taraf Karadeniz Gençlik Spor oldu.

   Karadeniz Gençlik Spor ilk yarının son yirmi dakikasını rakip sahada oynamasına rağmen aradıkları gol, ikinci yarı 54’cü dakikada 61.numaralı oyuncunun ceza alanı dışından muhteşem vuruşuyla geldi. Böyle güzel gollerin defalarca izlemeyi, izletmeyi isterdim…

   Beraberlik golü Karadeniz Gençlik Spor oyuncularını daha da enerjik, heyecanlı hale getirse de öne geçmeyi sağlayamadıkları gibi maçın 66’cı dakikasında kafa golüne, uzatma zamanı ise gelen üçüncü gole engel olamadılar. Sahadan mağlup ayrılan takım Karadeniz Gençlik Spor oldu.

   Muratlı Belediyesi Spor’un dikkatimi çeken yanı, doksan dakika sahada diri kalmayı başardılar. Rakiplerinin sıklıkla kaleye gelmesini, kalecileri ve savunma oyuncularıyla önlemeyi başardılar.

   Her iki takımın da oyuncularında “Takım Oyunu” birlikteliği görsem de, bunu sahaya yansıtan taraf Muratlı Belediye Spor oldu.

   Hakemin beden dili oldukça iyi niyetli görünse de, birinci yarının bitiminde teknik kadro ve oyuncularla girdiği laf dalaşı, tam manasıyla hakemlik adına puan kaybedici, onur kırıcı oldu.

  Karadeniz Gençlik Spor teknik kadrosundan birinin iyi bir dille sorduğu soru üzerine, sahada zamanında çalmadığı veya kararsız kaldığı düdükler yüzünden hakem tam bir stres boşalması yaşayarak şu istenmeyen lafları Tekirdağ Süper Amatör Lig tarihine kazıdı;

 “ Sizlerin işi gücü laf, çene çalmak! İşte, bu yüzden hep amatörde kalıyorsunuz!”

   Görünen o ki, hakemler aldıkları eğitimin, yaşadıkları deneyimin ve onları destekleyen futbol kuralları ve yasaların tam manasıyla arkasında olduklarını bilerek, tereddütsüz düdük çalmalılar. Çalmadıkları vakit, hakemlik mucizesi olan deneyim ve yoğunlaşma, çok kısa bir zaman dilimi (salise) içinde verilecek kararlar verilemiyor veya geç, yanlış verilebiliyor.

   Hakemlerimiz değerlidir. Daha da değerli hale gelmeli, enerjilerini, görgü ve bilgilerini Tamamıyla yeşil sentetik sahaya yansıt-malıdırlar.

   Muratlı Belediye Spor’u tebrik ederken, Karadeniz Gençlik Spor’u da alkışlıyorum; iyi mücadele ve heyecanlarını yenilmenin yanında, saha dışından fazla müdahale olunca, kafaları karıştı, heyecanları karıştı ama futbol adına galibiyet için her şeyi yaptılar.

 Güven SERİN 



Hiç yorum yok: