Kamera; Güven Karacakılavuz-Tekirdağ
Dağlı Süt Ürünleri İşletmesi ve NK ÜNİVERSİTESİ GIDA BÖLÜMÜ
ÖĞRENCİLERİ
Kamera, Güven Karacakılavuz
Araş.Görevlisi Demet Apaydın
Araş.Görevlisi Sıla Barut Gök
NKÜ Gıda Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencileri
Kamera; Güven Titiz personel iş başında
Kamera; Güven Karacakılavuz NKÜ Öğrencileri
İrdeleyen, düşünen beyinler;daha güzele, daha iyiye...
Kamera; Güven Karacakılavuz
NK ÜNİVERSİTESİ ve DAĞLI SÜT ÜRÜNLERİ BULUŞMASI
Dağlı Süt Ürünleri
yaklaşık on yıl önce doğdu. Doğum yeri Karacakılavuz. Karacakılavuz aynı
zamanda üretimin, el marifetinin, organik hayatın da var olduğu güzel bir yer.
Tekirdağ şehri bu yerle ne kadar gurur duysa azdır…
Dağlı Süt Ürünleri
Tekirdağ gıda piyasasında kendi alanında neredeyse rakipsiz hale geldi.
Sadullah Dağlı ve Çetin Dağlı birlikteliğine katkı yapan on beş personeliyle
gelecek vaat ettiği gibi, hijyenin, doğallığın ve ciddiyet ile samimiyetin
mayalandığı gıdanın adresidir. Yoğurdu, sütü, ayranıyla; yepyeni yatırımıyla
günde yirmi ton süt işleyecek kapasiteye ulaştı.
Namık Kemal
Üniversitesi de yeni doğmuş bir bebek kadar taze ve yeni… Çok yeni ama çok da
heyecanlı ve coşkulu bir büyüme içinde, 20 Fakülte, 9 Meslek Yüksek Okulu,
Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsüyle birlikte serpilmeye,
genç insanların ve ülkemizin geleceğine katkı yapma telaşı içinde.
Bu telaşın çok kısa
bir gününe, hatta birkaç saatine bende tanıklık ettim. Gazetemiz Habertrak
adına Sadullah ve Çetin Dağlının dostane davetlerini büyük bir lütufla kabul
edip Karacakılavuz’un yolunu tuttum. Büyük yapı, esintinin bol olduğu büyük
arazinin üzerine kurulmuş, misafiri her şeyden öncelikli kabul eden dostlar
büyük bir telaş içinde bekliyorlardı.
Bir süre sonra
beklenen misafirler Namık Kemal Üniversitesi, Gıda Mühendisliği 3. Sınıf
öğrencileri de geldiler. Gördükleri Fizikokimya derslerini pratikte de iyi
anlamak, gelecek yaşamlarında mesleklerine görgü ve bilgi katmak adına Dağlı
Kardeşler Süt Ürünlerini ziyaret ettiler.
Doç. Dr. Binnur
Kaptan, Araştırma Görevlisi Sıla Barut Gök, Araştırma Görevlisi Demet Apaydın
ve 34 öğrenci; beni şaşırtan ciddiyette ve öğrenime aç, susamış aynı zamanda
neşe, sempatilerini güzel bir gösteriye çevirmiş toplulukla, bir yazar olmanın
yakınlığından çok, bir insan olmanın yüksek minnetini hissettim.
Öğrenciler kadar
Binnur Hanım, Sıla Hanım, Demet Hanım heyecan içindeydiler. Her öğretici aynı
zamanda iyi bir öğrencidir; öğrenci olmadan bilgi asla güncellenemez. Sıkıcı
bir öğreticiye dönüşür insan. Ve ben bu insanlara, genç beyinlerin bilgi ve
tecrübelerini güncel kıldıkları, onları düşünceye, irdelemeye, gerçek hayatın
hakiki dolaşımları içine davet ettikleri için teşekkür ediyorum.
Gıda Mühendisliği
Öğrencileri her halleriyle şaşırttılar beni. Dağlı Süt Ürünleri merkezine niçin
geldiklerini çok iyi biliyorlardı. Burada gördükleri oluşumlar, hareketler
onların yakın zaman sonra yaşamlarına oldukça katkı yapacak şeylerdi. Onlar da
gıda işletmelerinde yön verici, denetleyici, insan sağlığına katkı sağlayıcı iş
hayatlarına atılacaklar; beden ve ruhlarına aktaracakları her türlü bilgi;
işletmecilik, uygulayıcılık, akademisyenlik; adı ne olursa olsun, hepsi bir
bütünün formülünü oluşturup, onları mutlu, huzurlu ve yaşama tatlı bir
yorgunlukla davet edici olacaktır.
Bugün gerçek
öğretiler sadece sınıflarda değil hayatın gerçek oluşumlarının olduğu yerlerde
çok daha anlamlı ve kalıcı bilgiye dönüşüyor. Dağlı Süt Ürünleri İmalathanesi
sütün saf beyazlığıyla geldiği ve yine aynı saf beyazlığın, ayrana, yoğurda,
günlük içilecek süte dönüştüğü yer. Çalışanlarının büyük çoğunluğu kadınlardan
oluşuyor. Karacakılavuz’un temiz bakışlı, ışık saçan kadınlarından; yaptıkları
işe inanmış, kadının çalışma hayatında var oluşuna, gerekliliğine en büyük
kanıt olarak çalışırken tebessüm ediyorlar, işlerinin doğruluğu, dürüstlüğü,
kabul görmüşlüğü adına.
Namık Kemal
Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencilerine, Doç. Dr. Binnur
Kaptan’a, Araş. Gör. Sıla Barut Gök’e, Araş. Gör. Demet Apaydın’a teşekkürü
borç biliyorum.
Boşluğun enerjisi, en
görkemli galaksiler doğurur. Hareketin, marifetin, bilginin bileşeni de güzel
bir kültüre, sanata ve zanaate dönüşür…
2 yorum:
Merhaba Güven, benim üniversitemdeymişsin :) Özledim okulumu, iyi olayım gideceğim hocalarımı ziyarete. Bana okulumu hatırlattın teşekkürler Güven.
HOŞ GELDİN HAMİYET; OKULUN, YEŞİLLİKLERİYLE, TOPRAK VE ÇİÇEK KOKULARIYLA SENİ BEKLİYOR..
Yorum Gönder