22 Nisan 2019 Pazartesi

NİŞANTEPE ÇOBAN SELAMİ ANITI


  
NİŞANTEPE ÇOBAN SELAMİ ANITI


     Dünya üzerinde destansı büyüklüğe, güzelliğe, gizeme sahip birçok anıt sayabiliriz. Çoban Selami Anıtı, böyle büyük emeklerle, amaçlarla yaratılmamıştır. Çobanlığın doğal vakitlerinde, doğal bir anlayışın, insanın kalıcılığa, işarete ve hatırlanmaya duyulan hissiyatın bireysel karşılığıdır. Kendine özgü, sıradan ama çekici, taşın, ahşabın insana olan yakınlığının saygın sevecenliği içinde... Üç çobana duyduğum saygı gereği, üçünün de ismini burada anacağım; Birincisi binlerce yıl önce yaşamış Truvalı Çoban; Sezar’a karşı duran çoban. İkincisi geçtiğimiz yıl tanıma fırsatını bulduğum Assoslu Çoban ve bizim diyarın insanı; Tekirdağ Yeniköy'lü Çoban Selami... İşte bu anıt; Nişantepe Çoban Selami Anıtı, şimdi gezginlerin uğrak, dinlenme ve fotoğraf çektiği yer haline geldi. Korkum; bir gün birisi çaput bağlarsa, Çoban Selami'nin anıtı, Kaz Dağları Sarıkız Tepesine dönüşür...

Güven Serin 




Kamera; Güven Ganoslar


Şafak sökerken,sallanıyordu kuzeyden 
gelen esintiyle birlikte. Işık henüz
hükmetmiyordu her tarafa;karanlığın
doyurucu ürperten çekiciliği
haber veriyordu birazdan doğacak
güneşi.



Kamera; Erdem




Ganoslar





Ganoslar  Tekirdağ



Kamera; Erdem



Kamera; Erdem

NİŞANTEPE ÇOBAN SELAMİ ANITI

Yunus Usta da ,birkaç taş ilave etti,kendi
ustalık anlayışı içinde...


Kamera; Güven Ganoslar

Öncü çiçekler,çılgınlar gibi eğleniyorlar













4 yorum:

Beyda'nın Kitaplığı dedi ki...

Bazen bende kendimi böyle dağlara vurmak ve bir daha geri dönmemek istiyorum.

deeptone dedi ki...

doğa ne güzel anıta da çok sırıttııım :)

GÜVEN SERİN dedi ki...



Teşekkürler Deep;bu da Çoban Selami anıtı işte;bolca sırıt:)) gelenler onu çok ciddiye alıyor;bu tür yükseltiler;gün,güneş,gece ve rüzgarın yardımıyla üzerine ince bir örtü gibi işlenen yosunlar;onu oranın bir parçası haline getiriyor;işe yaramış:))

GÜVEN SERİN dedi ki...



Teşekkürler Beyda;doğa yürüyüşleri bazen yaşadığımız kent sıkışmalarını da alıp götürüyor.Hep sorgularım kendimi;sadece yabanıl hayat yeter mi bana,diye. Yetmediğini biliyorum;iki arada,her daim her ikisine de duyulan özlem,ihtiyaçlar koşup duruyorum:))