5 Temmuz 2018 Perşembe

AKDENİZ OYUNLARI 2018' NİÇİN BU KADAR YABANCI KALDIK?





AKDENİZ OYUNLARI 2018’E NİÇİN
BU KADAR YABANCI KALDIK?
----------------------------------------------

  Akdiniz Oyunlarının üzerinden birkaç gün geçti. 2018 Akdeniz Oyunları İspanya’nın Tarragona kentinde yapıldı. 26 ülkenin,4000 sporcunun katıldığı bu büyük spor şenliğine niçin bu kadar yabancı kaldık?

  Bütün mesele, Rusya’da yapılan Dünya Kupasının gölgesinde mi kalması? Katılmıyorum! Ölüm, kavga, hırsızlık haberleri o kadar çok ki; sanata, spora sıra gelmiyor… Böyle mi olmalı? Kalkınma, refah; her an depresyona hazır, şüpheleri, akıl sıralamasıyla değil, dedikodu ve peşin hükümle yapan toplumların gelişimi, sağlıklı ve kalıcı olabilir mi?

  Ülkemizden 144’ü kadın, toplamda 345 sporcu katıldı. Onlarca dal içerisinde Türkiye, İtalya ve İspanya’nın ardından ÜÇÜNCÜ oldu. 31 Altın,25 gümüş ve 39 bronz madalyayı ülkemiz sporcuları kazandı.

 Bu bir şey değil midir? Teri, istikrarı, çabayı, heyecanı, milli güzellikleri anlatmıyor mu? Ülkemin insanı; hapishanelerin çoğalması, hızla dolması, ilimin, eğitimin yanında sanatla, sporla azalabilir, ülkemin daha huzurlu ve gelişmişlik seviyesine çıkması sağlanabilir.

  Bir taraftan vurdulu, kırdılı diziler. Bir taraftan birbirine hiçbir zaman güvenmeyen siyaset insanları! Sevgiden geçtim; saygı olmadan, kimsenin kazançlı çıkmayacağı bellidir. Siyaset, diplomasi sanatıyla, en güzel ve görkemli yere gelebilir. Su sanatta, tecrübenin, bilginin, vicdanın imbiğinden süzülürse; anlamlı bir istikrar sağlayabilir…

Tarihe biraz dokunursanız bir sürü devirler görebilirsiniz;duraklama,gerileme,fetret veya cahiliye;bunca yayın ve gelinen nokta;21.yüzyılın birinci çeyreği bitmek üzere...Hangi devirde olduğumuzu anlamak için zahmet buyurmak gerekiyor..

Güven Serin 

6 yorum:

Beyda'nın Kitaplığı dedi ki...

Maalesef o kadar çok konu var ki konuşacak dediğiniz gibi, sanata ve spora gelene kadar tüm etkinlikler bitip tükenmiş oluyor...

GÜVEN SERİN dedi ki...


Üzücü kayıplar;kuru kavgalar ve gelinen noktada;ben bu hayattan hiçbir şey anlamadım,şikayetleri...Acınası...

deeptone dedi ki...

hiç duymadıııım ama basket duyduuum :)

Zeugma dedi ki...

Sporda varsa yoksa futbol! Değindiğiniz noktalarda ne kadar haklısınız. Farkında olmadan unutmuşuz, unutturulmuş:( Kültür ve sanatla sorunu olanlar başarmış bunu en çok. Sanatçılar kırılıp dökülmüş, kabuğuna çekilmiş..

GÜVEN SERİN dedi ki...



Teşekkürler Deep;zaten duyurulmak için çaba da gösterilmedi;ne hazin bir dönem;ne hazin:))

GÜVEN SERİN dedi ki...


Teşekkür ederim Zeugma;tam da burada can alcı öyküyü yorumladın;kabuğuna çekildi;doğada da olur bu;yaşam hakkı sınırlanan bazı tohumlar,büzülür,toprağın ve kendi kabuğunun içine çekilir;yaşam hakkını,zamanını bekler;usulca ve yıllarca...