20 Şubat 2017 Pazartesi

FODAFONE SUÇ İŞLİYOR DEVLET SEYREDİYOR


Birleşik Krallık döneminin alışkanlıkları... 

Yeni sömürgeler;tüm insanlık...



VODAFONE SUÇ İŞLİYOR DEVLET SEYREDİYOR
----------------------------


  Benim şehrimde ve ülkemin bütün şehirlerinde VODAFONE suç işlemeye devam ediyor. Kapitalizmin tatlı yanı ne kadar çoksa, kurnaz ve hilebaz yanı da o kadar çok! Denge, sivil örgütlerin, sendikaların, sanat ve felsefe dünyasının uyanık kalmasıyla sağlanabilir.

  Ne hazindir ki neredeyse bütün kurumların sesi kesilmişe benziyor… Koltuk davası, başım ağarmasın düşünceleri neredeyse her yanımıza virüs bulaştırmışa benziyor.

 Birçok insanla konuşuyorum, haberi bile olmadan telefon faturalarına yansıyan bir yük; ek ödeme;14 TL’den başlayan spor kanallarına üye olmuşsun, bu parayı ödemen lazım, diyerek, faturanıza şaka gibi yansıyan ek ödemeler…

  Fark etseniz kapatsanız bile en az üç aylık ödemeyi yapıyorsunuz. Vadofone ödeme işyerleri bu parayı tıkır tıkır tahsil ediyor. Bu spor şirketi-şirketleri kime aittir? Vadofone’nin izni olmadan bu büyük vurgun nasıl gerçekleşir?

 Ya Devletin; devletimizin uçan kuştan haberi olan, bir türlü vatandaşını koruyup kollamakta geç kalan devletimizin kurumları bu işe niçin göz yumuyorlar? Savcılar niçin harekete geçmiyor? Korkuları nelerdir? Sadece bir şirketin bu vurgunu yapmaya cesaret etmesi; gücünün ne kadar büyük, vurgunun ne kadar değerli ve bizlerin de ne kadar korumasız olduğumuzun hazin gerçeğidir…

Güven Serin 

Hiç yorum yok: