31 Ağustos 2013 Cumartesi

UP OPEN - ABD AÇIK TENİS TURNUVASI


Tekirdağ Tenis Kortları 

Buda bizim Grand Slamımız :)) Bir kaktüs gibi
en küçük damlanın kıymeti biline! 

UP AÇIK-ABD AÇIK TENİS TURNUVASI

  Euro Sport Live televizyon kanalı sporun en coşkulu zamanlarını yaşıyor. Sezonun son Grant Slamı olan ABD Açık Tenis Turnuvası başlayalı dört gün oldu. Tenis dünyasının büyük isimleri orada;

  Nadal, Federer, Novak Djokovic, Victoria Azerenka, Andy Murray, David Ferrer, Williams, Radwanska ve daha birçok önemli oyuncu; kendilerine has renkli spor kıyafetleri, oyun tecrübeleri ile görsel bir şölene dönüşen ABD Açık Tenis Turnuvasında sporun esas kavgasının birbirine zarar vermeden de alkışı, övgüyü, takdiri alacağının gösterimini sunuyorlar.

 Siyasetçilerin o büyük ekonomistlerin, savaş çıkarcılarının insanı köleleştirdiği, inanılmaz yozlaştırdığı ve çığ gibi süren değişimlere yetişemeyen insanın en güzel dinlence ve kendine gelmeyi yine spor sayesinde yakalayacağına inanıyorum.

 Tenis seyircisi ne futbol, ne basketbol ne de boks seyircisi gibidir;  İyi vuruşları, güzel kurtarışları, insan enerjisinin bedene yansıyan üst hareketlerini her an alkışlamayı bilen, gerektiğinde büyük sessizliğe bürünüp sporun o muazzam labirentlerinde gezinen insanlar topluluğunu; mavi gök kubbenin altında görebilirsiniz.

 Grand Slam aynı zamanda dört büyük tenis turnuvasına verilen isimdir. İlki Avustralya’da Ocak ayı içinde sert zeminde yapılıyor. İkincisi, Fransa Açık Tenis Turnuvası toprak zeminde, üçüncü olan Wimbledon Tenis Turnuvası çim zeminde oynanıyor. ABD Açık ise normal kortlarda şimdi yapılıyor. Dokuz Eylüle kadar devam edecek muhteşem karşılaşmaları; bizleri renksizliğe, çaresizliğe ve miskinliğe iten siyaset dünyasının kısır kavgalarından biraz uzak olmak adına izlemenizi istiyorum. Hatta rica ediyorum…

  İnsan, harekete ve değişime muhtaç olan insan bazen değişimi ve hareketi seyirci koltuğunda otururken de yakalar. Belki de içine düştüğü boşluğu, insan denen canlının ritme, uyuma, disipline dönüşen spor gösterileriyle doldurup, renkten renge, hareketten harekete dönüşen sporculara içsel alkışlarını sunarak teşekkür eder.

 Ben öyle yapıyorum; sanata ve sanatçıya, bilime ve bilim insanına ettiğim dualar gibi, faydaya dönük, kavganın en zararsız olan tenisçilerine bu soylu kısır siyasi çekişmeler, insanları çaresiz bıraktıkları anlarda TEŞEKKÜR ediyorum.

 Güven Serin 

Hiç yorum yok: