UÇMAKDERE UNUTULAMAZ!
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulur kurulmaz, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı da doğmuş oldu. Tekirdağ’ımız için ele aldığı ilk projelerden birisi de Miras Atölyesi-I ile Miras Atölyesi–2 çalışmaları olmuş, halkımızın ve bizlerin teveccühünü kazanmışlardı.
Kısacası, Şarköy bölgesi olarak; Uçmakdere,Gaziköy,Güzelköy,Süleymanpaşa bölgesinde ise Ertuğrul Mahallesi bulunuyor.Bu projelerin merkezinde bulunan tarihi mekanlar,şehrimiz adına; turizmin,kültürel ve sosyal yaşamın kalp atışları buralardan duyulup diğer bölümlere yayılması planlanmıştı.
Yapılan ilk çalışmaları kim bilir kaç kez alkışlayıp, olumlu yazılar yazarak desteğimizi verdik. Bazen de projelerin yavaş gidişinden, durma noktasına gelişinden, buralardaki sosyal ve kültürel yaşama ayak uyduma sorunları yaşadıkları yüzünden uyarıcı yazılar yazarak şehrimizin geleceğine katkılar yapmak istedik.
Seslerimiz duyulmuş olunsa da, sözler verilse de ne hazindir ki yen kurulan Büyükşehir Belediyesi kurumları ve oraların koltuklarına oturan yöneticilerin öne çıkmak, her gün halkın, şehrin kültürel, sosyal yaşamları içinde olmak gibi dertleri olmadığını da gördük…
Bilirsiniz bir işin hakkıyla yapılmasını büyük deneyim sahibi olmuş insanlar bekler ve ister. Vehbi Koç gibi; oğullarına, kızlarına verdiği ilk derslerden birisi de şudur;
“ Evlatlarım, işe alacağınız yönetici, bu işin
en iyisi olmalıdır. O kişiye de en iyi ücreti vereceksiniz!”
Gelelim Uçmakdere’ye… Miras Atölyesi merkezinde olan ve Uçmakdere insanlarının bu kalkınma davasına canla, başla katkı vermeye çalışmaları göz önünde bulundurulursa, burası tam da öncü olacak yerlerimizin en başında geliyor. Tekirdağ’ın turizmde, kültürel ve sosyal yaşamda, ismi öne geçecekse, üzerindeki ölü toprağını atmalıdır! Tekirdağ Ertuğrul Mahallesi, Şarköy Uçmakdere,Gaziköy ve Güzelköy gibi yerlerde belediyemizin ilgili birimleri de samimi,disiplinli ve istikrarlı adımları artık gecikmeden atması gerekiyor…
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu dairesi; İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın da katkılarıyla Uçmakdere’de Miras Atölyesi projesine yakışır üç tarihi bina yenilendi. Köyde yaşayan bir avuç Uçmakdere’li insan da yeme içme kültürü adına kolları sıvadı. Birden, terk edilen yerlere bile yaşam sevinci gelmesiyle birlikte yaşamın çığlıkları da duyulmaya başladı.
Ya sonra? On bir yıllık Büyükşehir Belediyesi ve harcadıkları emekler, ortaya çıkan yenilenmiş üç tarihsel yapı, yıllardır değerlendirmeyi, bu öncü Miras Atölyesi projeleri için destek olmayı bekliyor!
Bu destek nerede?
Size soruyorum; Sayın, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanım, yenilenen binaların ömrü, bomboş hiçbir şekilde işe yaramaz, sadece fotoğraf çektirilmesi için beklemek ve bekletilmek midir?
Uçmakdere için hazırlanan planlar, projeler unutuldu mu? Burası unutulamaz!
Aynı projenin içerisinde de Süleymanpaşa’da Beşevler ve Sarı Köşk var. Burası niçin halkın kültürel, sosyal yaşamı için faaliyete geçmedi? Neyi bekliyor? Sadece özel güvenlik görevlileri beklesin diye mi yenilendi?
Şarköy Uçmakdere,Gaziköy,Güzelköy unutulamayacağı gibi buraları 12 oy boyunca iç ve dış turizme,sosyal ve kültürel yaşama hizmet için adeta yalvarıyor ama sizler niçin bu kadar unutkan,çekingen,üşengensiniz?
Güven SERİN