Sayfalar

3 Mayıs 2024 Cuma

DERİNLİĞİ OLAN SOHBETLER

 

Kamera; Güven

Kamera; Av.Güneş Gürseler

Kamera; Av.Ali İhsan Tertemiz

                               DERİNLİĞİ OLAN SOHBETLER

     Kadim dünyaların insanları, insan için “Küçük Âlem” diyorlarmış. Yani diğer dünyalara açılan birer kapı olduğu üzerine çok söz söylenip çok zihin yorulmuş.

  Sanıyorum yaşamı anlamlı kılan şey de, insanın kendisini yaşama ait bir canlı olarak önemsemesiyle anlam kazanıyor. En değerli yatırım nedir deseler: -İnsanın kendisine olan yatırımıdır demeyi borç bilirim. Yeterince altyapısı olmayan insanın duyarlılığı öfke, kızgınlıklardan, kin ve nefretten ibaret değil midir?

Oysa konumu, rütbesi, zenginliği ne olursa olsun kendisini değerli bulan, ruhunu, kültürel, sosyal yaşamını, zihnini besleyen insanlar öyle mi? Kızmayı, nefret etmeyi çoktan başka dünyalarda bırakmışlardır.

   Esnekliği, estetiği, barışı sevgiyi, yapıcılığı, üretkenliği, hoş sohbetleri bir bahçıvan gibi sürekli elden geçirdiği çiçekleri gibi sürekli gözler, bakar, dokunur, yeni renkler, sesler, öğretiler içinde yaşamı yaş sınırlarının çok ötesine taşırlar…

  26 Nisan 2024 günü iki değerli misafirim atölyeyi ziyaret ettiler. Av.Yazar ve 18.Dönem Tekirdağ Milletvekilimiz İzzet Güneş Gürseler ile Av. Karikatürist ve Şair Ali İhsan Tertemiz, önceden kararlaştırdığımız gibi tam zamanında çalışma mekânımı şenlendirdiler.

   İnsanların yüzlerinden okunur dolulukları. Gittikleri mekânlara sıkıntı değil, neşe, bilgi ve görgü getirmelerinden…

   Her iki değerimizi ikinciye aynı mekânda, atölyede ağırlama onuru, kendi adıma çok değerli ve anlamlıdır. Güneş Bey’in elinde bir çanta ve içinde Macaristan’dan buraya gelen bir hediye… Kırk baharatın rengi, kokusu, dokusu ve marifetli insanların ürettikleri bir eserlerden. Sade Türk kahveleriyle birlikte birer yudum, belki de, her insanın ‘Küçük Âlem’ dünyalarına da bir adım atma anlamı taşıyordu.

  Ali İhsan Bey, yıllar önce Tekirdağ Barosu üç ayda bir çıkan BÜLTEN dergisinde yayınlanan karikatürlerinden bir çalışma, emek, eser meydana getirip bir başka zenginliği imzalayarak tarafıma hediye etti.

  “ Tekirdağ’ın sözü ve sesi olan değerli arkadaşım Güven Serin’e” seslenen bahar ayının son anlarına düşen bir tohum, filiz gibiydi.

   Bazılarının dikkatini çekecektir, Ali İhsan Tertemiz’in isminin başına ‘Şair” sıfatını da ekledim. Ah! Nasıl olur? Şairliğini hiç görmemiştik! Diyenlere bana hediye edilen eserin içinde bulunan şiirlerden bir demet sunmak isterim;

 “ Unutma

  Duruşma bekleyen avukat gibi

  Sen de beni bekle sakın unutma

  Ellerin dosyada, kulak mübaşir de

  Davayı müracaata sakın bırakma”

 “Adli Tatil Tatil Midir?

  Her gün adliyede isen

  Adli tatil tatil midir?

  Tam takırsa senin kesen,

  Adlı tatil tatil midir?

 

  TETRETİMİZ’im işler böyle

  Bağ kesildi kentle köyle,

  İstediğin kadar söyle,

  Adli tatil tatil değil…”

    İnsanlık bir yandan başka dünyaları arayıp duruyor. Sonuna kadar da arayacak; belli… Gökyüzünün derinliklerinde, yeryüzünün tuhaf ve çok acayip evrimsel ilişkilerinde ve denizlerin uçsuz bucaksız âlemlerinde…

   Derinliği olan sohbetler, günümüzün bilimi ve teknolojisiyle anlaşıldı ki, insanın insandan etkilenerek; dönüşüm, yenilenme ve artık birçok insana çok uzak olan huzuru, güveni, neşeyi de beraberinde taşıdığı anlaşılmıştır.

  Av.Yazar ve 18 Dönem Tekirdağ Milletvekilimiz İzzet Güneş Gürseler’e, Av. Karikatürist, Şair Ali İhsan Tertemiz’e TEŞEKKÜR ediyorum. Mekânları, kavramları anlamlı, değerli hale getirip, insan denen canlının cehaletine yeni sesler, bilgi ve görgüler ekleme çaba ve cesaretleri için ayrıca minnettarım…

Güven SERİN 

 

 

 

 

                                

 

 

  







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder