20 Aralık 2017 Çarşamba

BİR AVUÇ YEŞİLLİK...


Albercht Dürer


              Niçin paylaşıyorum? Bir avuç yeşillik... Oysa,şatoları,yalıları,büyük gururu,kibri gündem edindiği düşünülemez! Onlar gibi korunur değil;korumasız... Doğanın bütün hallerine tanık.

  Onu korkusuz kılan nedir? Döngünün kusursuz işleyeceğini biliyorlar...Bir tek canlı bilmiyor; Ademoğlu,Havva Kızı Mercimeğin peşine takılmış;dürtüleri,kızışmaları ve vahşet kokan mübarek savaşları bitmeyen,bitecek gibi görünmeyen canlı...

Güven Serin 

4 yorum:

Makbule Abalı dedi ki...

Kısacık ama çok anlamlı. Önce "Bir avuç yeşillik" deyişi biraz içimi acıttı, tüm yeşillikler adına... Sonra korunmasız hallerine rağmen hayata direnen tüm yeşillikler adına umutlandım. Esenlikler diliyorum.

GÜVEN SERİN dedi ki...



Teşekkür ederim Makbule öğretmenim;bütün yeşillikler adına;hoşlukla kalın...

Esin Bozdemir dedi ki...

Çok güzel bir ayrıntı bu!. Ne varsa hep o "küçük" görünenler de vardır aslında!. Çünkü o "bir avuç yeşillik" sadece direnir, tutunur hayata!. ve kendi suyuyla değirmenini döndürmeği bilir!. ve bilir ki, doğa kendini yeniden var edecektir. Büyük görünenler ki onlar, küçük düşünürler ve küçük hesaplar, küçük oyunlar peşindedirler; Ademler, havvalar!. Oysa unutulur "Beşikler vermişim Nuh'a, Salıncaklar, hamaklar, Havva Ana'n dünkü çocuk sayılır,'Anadoluyum ben',Tanıyor musun?" diyen..işte böyle düşünen ruhlar korunmasız hallerine aldırmadan direnir ve ayakta kalır!. o bir avuç yeşillik; yeniden yeniden çoğalır.

Düşünen aklına, yüreğine, kalemine sağlık Güven.Esenlikle..

GÜVEN SERİN dedi ki...



Teşekkür ederim Esin;saygılarımla;her daim doğaya,tarihe olan kalıcı sevginin bilincinde olmana da ayrı bir teşekkür...