15 Mayıs 2017 Pazartesi

SÜLEYMANPAŞA 50.YIL ORTAOKULU ŞAMPİYON


SÜLEYMANPAŞA 50.YIL ORTAOKULU
ŞAMPİYONLAR...


                     SÜLEYMANPAŞA ÖZEL İDARE ORTAOKULU ŞAMPİYON



  Bilgi deyince akan sular duruyor. Hatta tersine akıtabiliniyor. Bilginin, bilmekten, öğrenmekten, emek harcayıp, sonsuza adanmaktan geldiğini biliyorum…

 Dünya üzerine ki söz sahibi ülkelere bakarsanız; bilginin öncülüğünü; liderliğini görürsünüz. Tam da bu sözcüklerle bilginin, dinler, âlimler, kadım zamanların geride kalmış uygarlıkları tarafından da ne büyük önem arz ettiğini; Babil, Bergama, İskenderiye Kütüphanelerinin içinde bulunan bilyonlarca yazılı eserin saklanmasından, kollanıp, önemsenmesinden de anlayabiliriz.

  Konumuz bilgi olunca; Süleymanpaşa Özel İdare 50.Yıl Ortaokulunun öğrencilerinin de bu konuda söz sahibi olduğunu öğrendim. Genç beyinlerin;21.yüzyılın bilgi çağında, bilgi çöplüklerinde boğulmadıklarını bilmek, hangi bilgiyi işlenir, hangi bilginin saklanır ve kullanılır olduğunu anlamaları adına; kıvanç duydum.

 21.yüzyıl uzay çağının çok hızlı başladığı, gelişeceği dönem olsa da, bu gelişmelere damgasını vuracak şey de bilgidir. Dünyamızda iki yüzden fazla devlet var. Önce devletler ise elimizin parmaklarını geçmeyecek kadar az.

  Niçin? Çünkü bilgiyi ellerinde bulunduruyorlar. En önemli, stratejik teknolojilerin formüllerini ellerinde tutuyorlar. Bu gelişmeyi nelere borçlular? Elbette, bilginin nerede olursa olsun peşinde koşmalarına.

 Avrupa Uygarlığının en büyük özelliği budur; bilgiye, faydaya olan ne varsa, nerede olursa olsun, sabırla peşinde koşuyorlar. Bilginin peşinde koştukları ülkenin dilini, adetlerini öğreniyorlar. Çine, Hindistan’a, İrana, Suruyeye, Afrika’ya; aklımıza gelecek neresi olursa olsun; bilginin olduğu her yere koşup durdular.

 Dinimizin kutsal kitabında Alak Suresi, bilginin kutsallığını, evrenselliğini ve olmazsa olmazlığını ayetleriyle işaret ediyor;

Birinci Ayet; Yaratan Rabbin adıyla oku! Üçüncü Ayet; Oku, Rabbin en cömert olandır. Dördüncü Ayet; O,kalemle öğretendir. Beşinci Ayet; O,insanın bilmediğini öğretir.

 Öğrenmenin bin bir yolu vardır elbet… Dinleyerek… Deneme yanılma yoluyla… Esas olanı, en iyi olanı ise; araştırarak; yani okuyarak…

 Bu düşünceyi algılamış, bilginin yüce rekabetini kavramış Süleymanpaşa Özel İdare 50. Yıl Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri böyle bir süreç içinden, heyecan, coşku ve onur duyarak rakiplerini bir bir elediler. Ve sonunda, güzel bir kutlamayı, teşekkürü hak ettiler.

 Süleymanpaşa Özel İdare 50. Yıl Ortaokulu yöneticileri, öğretmenleri ve gençler; sevgili öğrenciler; kardeşlerim, hep ellerinden sıkar, gözlerinden öpüyorum. Daha da doymazlık içinde, açlığın en güzeli olan öğrenmenin, öğretmenin, milli şuurumuza, ruhumuza, onurumuza katkı verecek gelişmelerin takipçisi olunuz.

 Biliniz ki, başlarımızın öne eğilmemesi; gençliğimizin, sizlerin en iyi bilgilerle donatılmış, dünya gençliği, milletleriyle yarışta var olmanız için, bilginin, sporun, sanatın da içinde; tam da merkezinde olmaktan geçtiğini; sizleri alkışlarken hatırlatmak isterim.

  Bu bilgi şölenini, gençlerimizin değerli başarısını, aziz vatanımızı silah arkadaşları ve milletimizin fedakâr insanlarıyla birlikte saldırganların elinden Kurtuluş Savaşıyla kurtaran değerli büyüğümüz Mustafa Kemal’in kendi sözlerinden bir hatırlatmayla kutlayarak sonlandırıyorum;

 “ Fert olsun, millet olsun, neşeyi elden bırakmamalıdır. Neşe enerji kaynağıdır; neşesiz bir milletin yaşamaya hakkı yoktur.”

Güven Serin  

Hiç yorum yok: