30 Ocak 2017 Pazartesi

BİR PARÇA MAGAZİN





BİR PARÇA MAGAZİN
----------------------

  21.EMİTT (DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI SEYAHAT ve TURİZM FUARI) Tüm çeşitliliği, zenginliğiyle geride kalsa da, öne çıkan ve akılda kalanlar sayfalarda, sözcüklerde yer almaya devam ediyor.

  Koridorlar ve salonlar arası farklı stantları gezme, görme telaşındayken iki genç kızın yanımdan geçtiğini gördüm. Hani nasıl derler; sütun gibi bacaklar;1.80 boy, yüksek topuk, ince bel… Sanırım, bir başka ülke temsilcisi standı görevlileriydiler. Mini mini etekleriyle salına salına gidiyorlardı.

  Bu kızları ne Nazım, ne Sartre, ne de Goethe görse bakmadan, hayran kalmadan geçmezlerdi. Benim şaşkınlığım, hayranlığım ise, her ikisinin de giydikleri tişörtlerin arkasında yazanlar şöyleydi;

  “ Merak ettiğiniz ne varsa ön tarafta!” Düşündükçe merak ettim, merak ettikçe bizi nasıl çözdüklerini daha iyi anladığımı sanıyorum. Bir söylentiye göre Kanuni zamanında Papa gizli ve çok özel bir araştırma yaptırır. Çok hızlı ve Avrupa’nın içlerine ilerleyen Türklerin, zayıf noktaları nelerdir diye bir araştırma yaptırır. Ortaya çıkan en önemli vaziyetlerden ikisi; uçkur ve içki…


 Bu kızlar veya temsil ettikleri ülke oteli yöneticileri belli ki bizleri iyi çözmüşler ve güzel bir eğlence, şaka hazırlamışlar.

Güven Serin  

Hiç yorum yok: