11 Ekim 2016 Salı

SEVGİ DENEN ŞEY





SEVGİ DENEN ŞEY
-----------------------------


  Atinalı Solon; Antik Yunanistan’ın yedi bilgesi kabul edilen Solon, sanki dün seslenmiş gibi 2600 yıl öteye getirir bizi;

 “ Ne mutlu insanlar ki, çocuklar, tek tırnaklı atlar, av köpekleri ve yabancı misafir dosttur onlara.”

 Sevgi denen büyük, aynı zamanda büyülü gücün perdelerinden, duvarlarından arınma düşüncesini da anlamak mümkündür bu zamanlar ötesi haykırışta.

  Sevginin saflığı, karşılıksız oluşu ne kadar önemliyse, sevgiye giden saygısal yolun törensel geçişi; diğer canlıları önemseyişimiz, onların beden ve ruhsal bütünlüklerini korumamız; bu yolların, patikaların en önemlisidir.

 Antik Yunanistan’ın yedi bilgesi Salon, aynı zamanda 2600 yıl önceki adalet anlayışı ve devlet adamı olarak uygulamalarını da göstermek, hatırlatmak isterim;

“ Kanunlar örümcek ağlarına benzer. Güçsüz ve hafif şey ona yakalanır; ağır olan ise onu parçalayıp geçer.”

 Bugünün insanına, adalet anlayışına, adaleti parçalayan etmenlere yüce bir hatırlatış…

  Salon’un çok değerli bir başka sözüyle şenlendirmek isterim; ey okuyucu seni;

“ Güçlü ve genç kalmanın tek sırrı var, her gün yeni bir şey öğrenmek.”

 Güven Serin

1 yorum:

Olcay Kasımoğlu dedi ki...

Evet sevgili yazarım, evreni dinleyen yüreğimizin sesine; şarkılar, türküler, şiirler kattıkça, aklımızı arındırdıkça, vicdanımızın kapılarını açık tuttukça, düşünce özgürleştikçe ‘sevginin’ bütün evreni kuşatacağına, inanıyorum.
Evet, kalben inanıyorum; sevginin gücüne sahip olmayana, hiç bir şey güç vermez...Her gün yeni birşeyle öğrenerek yeniden anlamak yaşamı ve içindekileri, sevginin diliyle..
''İnsan insana lazımdır.
Ama,
İnsan
_____ İnsana''