20 Ekim 2014 Pazartesi

BİR SPORCU VAR OLUR BİN BELA YOK OLUR


TEKİRDAĞ TENİS KORTLARI 
(Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü)


Tekirdağ
BİR SPORCU VAR OLUR BİN BELA YOK OLUR

  Tekirdağ Emniyetinin, Toplum Destekli Şube Müdürlüğünün gençliğe, insana dair akılcı sloganı oldukça iddialı ve anlamlı; elbet, bir sporcu var olur, bin bela yok olur… Spor, insanın coşkusunu, eksik ve fazlalıklarını en iyi ayarlayan değerli bir besindir.

  Tekirdağ Gençlik Spor İl Müdürlüğünün 100. Yıl Mahallesinde ikisi kapalı, dördü açık olmak şartıyla altı adet tenis kordu var. Her insanın hoşlandığı, hoşlanacağı spor dalları muhakkak vardır. Tenis, kendi beden ve ruhuma en yakın spor dallarından birisi.

  Altı adet tenis kortundan üç tanesi yenilendi. İdarecilerin söylediğine göre en az on yıllık ömür verildi; üç önemli korta. Yeşilin, toprak kokusunun hemen yanında üç yeni kort, tenis sporcularına da ciddi moral oldu.

  Süper Lig, Birinci, İkinci, Üçüncü Lig müsabakaları şimdi daha coşkulu oynanmaya başladı. Cumhuriyet Kupası da ayrı bir renk katacak, yeni düzenlenen tenis kortlarına.

  Tekirdağ Emniyetinin, sporu belayı kovan bir çalışma, uğraş olarak görmesi oldukça sevindirici. Kurumların, ailelerin bu konuya ciddi bir şekilde eğilmeleri, kaynak ve emek ayırmaları gerekliliğinin aciliyeti, gün gibi ortada! En değerli şey, insanın ruh ve beden sağlığıysa, bu değere en önemli katkıyı yapan şeylerden sadece birisi de spor…

  Biraz araştırma yapınca yenilenen kortlara çok önemli desteği veren kurumları ve kişileri de öğrendim. Gençliğe, tenis sporuna katkı yapacak bu uygulamayı alkışlayıp, kaleme almayı gazetemiz ve kendi köşem adına borç biliyorum.

  Kortların yenilenmesinde öne çıkan en önemli isimlerden birisi Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü Organizesi eski müdürü Tarık Tekin. Sayın Tekine spora verdiği katkı, bir sporcunun bin belaya engel oluşuna verdiği önem adına teşekkürümü sunuyorum.

 Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdür vekili Hazan Kadir Kardaş’a, Şube Müdürü Abdülkadir Kasap’a spora verdikleri ve şimdiden sonra, sporun tüm dallarına daha da eğilmeleri ümidi ve ricalarımı ısrarla vurgulayarak teşekkürü borç biliyorum.

  Tekirdağ’ın yeni, yepyeni Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve Başkanı Kadir Albayrak, yaptığı asfalt yardımıyla, önemli bir katkı verdiği; üç adet kortların, spor, sporcu ve belayı kovma adına, şehrimizin yeni yüzü, spora önem verme, sporla beladan kurtulma söylemlerini yaşam biçimine getirme ümitleriyle teşekkürü borç biliyorum…

  Emniyet Müdürlüğü Sosyal Proje adı altında Çocuk Esirgeme Kurumunda yaşayan otuz gence, 9 ay boyunca, haftanın üç günü eğitim projesi, kortlara yaptıkları destek kadar önemli…

  Tekirdağ Gençlik ve Spor il Müdürlüğü de, yenilenme çalışmalarında çeşitli malzeme ve boya işlerini üstlenerek bu güzel projeye katkı sağladı.

 Tekirdağ şehrinde yaşayan, kendini genç hisseden her yaşta insanın tenis kortlarından faydalanabileceği, insan ruhuna ve bedenine hap, ilaçlardan çok daha fazla fayda sağlayan spor imkânlarının olduğunu, spora gönül vermiş sevdalılara duyuruyorum.

 Hareketsizlik, her türlü belanın, hastalığın soylu çağırışını yapar. Tansiyon, şeker, kalp derken; yaşamın en değerli, en pahalı zamanları illet hastalıkların iniltileriyle geçer. İniltili, şikâyet dolu insanı hiç kimse sevmez; en yakınımızdaki sevdiklerimiz bile çabuk bıkar…

 Spor, hareket, tenis sizleri bekliyor. Şimdi, yenilenmiş kortlarıyla, renk renk, bahar bahar, çiçek çiçek; sizlerin beden ve ruhunuza bir parça coşku, ahenk, ritmi vermeye hazır…

  Nasıl ki, sözcükler düşüncenin tam üstüne oturan giysi olması gerektiğini savunuyorsa yazar, spor da, insanın bedenine oturan, zarif, bakımlı, diri bir giysi görünümünde olmalı…

  Güven Serin 



Hiç yorum yok: