12 Nisan 2014 Cumartesi

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ve DAĞLI SÜT ÜRÜNLERİ BULUŞMASI


Kamera; Güven  Karacakılavuz-Tekirdağ

Dağlı Süt Ürünleri İşletmesi ve NK ÜNİVERSİTESİ GIDA BÖLÜMÜ
ÖĞRENCİLERİ


Kamera, Güven    Karacakılavuz

Araş.Görevlisi Demet Apaydın
Araş.Görevlisi Sıla Barut Gök

NKÜ Gıda Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencileri


Kamera; Güven   Titiz personel iş başında


Kamera; Güven   Karacakılavuz NKÜ Öğrencileri

İrdeleyen, düşünen beyinler;daha güzele, daha iyiye...


Kamera; Güven   Karacakılavuz


NK ÜNİVERSİTESİ ve DAĞLI SÜT ÜRÜNLERİ BULUŞMASI



 Dağlı Süt Ürünleri yaklaşık on yıl önce doğdu. Doğum yeri Karacakılavuz. Karacakılavuz aynı zamanda üretimin, el marifetinin, organik hayatın da var olduğu güzel bir yer. Tekirdağ şehri bu yerle ne kadar gurur duysa azdır…

 Dağlı Süt Ürünleri Tekirdağ gıda piyasasında kendi alanında neredeyse rakipsiz hale geldi. Sadullah Dağlı ve Çetin Dağlı birlikteliğine katkı yapan on beş personeliyle gelecek vaat ettiği gibi, hijyenin, doğallığın ve ciddiyet ile samimiyetin mayalandığı gıdanın adresidir. Yoğurdu, sütü, ayranıyla; yepyeni yatırımıyla günde yirmi ton süt işleyecek kapasiteye ulaştı.

 Namık Kemal Üniversitesi de yeni doğmuş bir bebek kadar taze ve yeni… Çok yeni ama çok da heyecanlı ve coşkulu bir büyüme içinde, 20 Fakülte, 9 Meslek Yüksek Okulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsüyle birlikte serpilmeye, genç insanların ve ülkemizin geleceğine katkı yapma telaşı içinde.

 Bu telaşın çok kısa bir gününe, hatta birkaç saatine bende tanıklık ettim. Gazetemiz Habertrak adına Sadullah ve Çetin Dağlının dostane davetlerini büyük bir lütufla kabul edip Karacakılavuz’un yolunu tuttum. Büyük yapı, esintinin bol olduğu büyük arazinin üzerine kurulmuş, misafiri her şeyden öncelikli kabul eden dostlar büyük bir telaş içinde bekliyorlardı.

  Bir süre sonra beklenen misafirler Namık Kemal Üniversitesi, Gıda Mühendisliği 3. Sınıf öğrencileri de geldiler. Gördükleri Fizikokimya derslerini pratikte de iyi anlamak, gelecek yaşamlarında mesleklerine görgü ve bilgi katmak adına Dağlı Kardeşler Süt Ürünlerini ziyaret ettiler.

 Doç. Dr. Binnur Kaptan, Araştırma Görevlisi Sıla Barut Gök, Araştırma Görevlisi Demet Apaydın ve 34 öğrenci; beni şaşırtan ciddiyette ve öğrenime aç, susamış aynı zamanda neşe, sempatilerini güzel bir gösteriye çevirmiş toplulukla, bir yazar olmanın yakınlığından çok, bir insan olmanın yüksek minnetini hissettim.

 Öğrenciler kadar Binnur Hanım, Sıla Hanım, Demet Hanım heyecan içindeydiler. Her öğretici aynı zamanda iyi bir öğrencidir; öğrenci olmadan bilgi asla güncellenemez. Sıkıcı bir öğreticiye dönüşür insan. Ve ben bu insanlara, genç beyinlerin bilgi ve tecrübelerini güncel kıldıkları, onları düşünceye, irdelemeye, gerçek hayatın hakiki dolaşımları içine davet ettikleri için teşekkür ediyorum.

  Gıda Mühendisliği Öğrencileri her halleriyle şaşırttılar beni. Dağlı Süt Ürünleri merkezine niçin geldiklerini çok iyi biliyorlardı. Burada gördükleri oluşumlar, hareketler onların yakın zaman sonra yaşamlarına oldukça katkı yapacak şeylerdi. Onlar da gıda işletmelerinde yön verici, denetleyici, insan sağlığına katkı sağlayıcı iş hayatlarına atılacaklar; beden ve ruhlarına aktaracakları her türlü bilgi; işletmecilik, uygulayıcılık, akademisyenlik; adı ne olursa olsun, hepsi bir bütünün formülünü oluşturup, onları mutlu, huzurlu ve yaşama tatlı bir yorgunlukla davet edici olacaktır.

 Bugün gerçek öğretiler sadece sınıflarda değil hayatın gerçek oluşumlarının olduğu yerlerde çok daha anlamlı ve kalıcı bilgiye dönüşüyor. Dağlı Süt Ürünleri İmalathanesi sütün saf beyazlığıyla geldiği ve yine aynı saf beyazlığın, ayrana, yoğurda, günlük içilecek süte dönüştüğü yer. Çalışanlarının büyük çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Karacakılavuz’un temiz bakışlı, ışık saçan kadınlarından; yaptıkları işe inanmış, kadının çalışma hayatında var oluşuna, gerekliliğine en büyük kanıt olarak çalışırken tebessüm ediyorlar, işlerinin doğruluğu, dürüstlüğü, kabul görmüşlüğü adına.

  Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencilerine, Doç. Dr. Binnur Kaptan’a, Araş. Gör. Sıla Barut Gök’e, Araş. Gör. Demet Apaydın’a teşekkürü borç biliyorum.

 Boşluğun enerjisi, en görkemli galaksiler doğurur. Hareketin, marifetin, bilginin bileşeni de güzel bir kültüre, sanata ve zanaate dönüşür…

  Güven Serin




2 yorum:

Hamiyet Akan dedi ki...

Merhaba Güven, benim üniversitemdeymişsin :) Özledim okulumu, iyi olayım gideceğim hocalarımı ziyarete. Bana okulumu hatırlattın teşekkürler Güven.

GÜVEN SERİN dedi ki...

HOŞ GELDİN HAMİYET; OKULUN, YEŞİLLİKLERİYLE, TOPRAK VE ÇİÇEK KOKULARIYLA SENİ BEKLİYOR..