7 Nisan 2010 Çarşamba

İYİ ŞEYLER


Tamamı ile iyi şeyler adına, Şehit Öğrt.Neşe Alten
Kreş öğrencileri ile kütüphane yolculuğu yaptım.
Sessiz ve garip kütüphane birden çocuk
neşesi ile doldu. :))
Bu kadar kötülük, bu kadar katmerli
mazeretler içinde ara sıra da olsa
iyiş şeyler yapmalı!:))


Kamera; Güven Rokoczi Müzesi
İki küçük hanım. Doğa Irmak ile Berre
İyi şeyler adına mutlu oldular.:))
Nasıl olsa büyüdüklerinde dert
eedcekleri çook şeyleri olacak.:))

Kamera; Güven  Tekirdağ Arkeoloji Müzesi
Küçük hanım ve beyler ile farklı iki
gün geçirdrim. Zaten hiç bırakmadığım
çocuk ruhum,derhal onlar ile el ele
oldu; büyümüş bedenimden
önce.:))

Kamera; Güven Rokoczi Müzesi
Her güzel iyi şey gibi ayrılık zamanı...
İnsan iyi şeye çabuk mu alışıyor ne? :))
Bir kütüphane iki müze gezdik. Geriye
dönük binlerce günden farklı iki günün dört
saati; diğer günlerin alışık tekrarından
farklı anılacak...

İYİ ŞEYLER


Sürekli kötünün ve kötülerin peşine takılmış dön babam dönüyoruz. Yüksek cesareti ve inancı olan kötülerin en büyük destekçisi yine iyilernin tarafında olan büyük sessiz çoğunluktur! Bazen gürültü de çıkarsalar; korkulacak bir gürültü değildir iyinin tarafında olan büyük ve iyi çoğunluktan. Şimdi o büyük çoğunluğun dertlerini daha da büyütmek yerine onlara ara sıra da olsa iyi şeylerden söz etmek isterim.

İyi şeyler deyince aklınıza ne gelir bilmem ama bence toplum menfaati büyük ve insanlara zarar vermeyen her davranış, oluşum, gösteri, yol açma; iyi şeydir diye düşünürüm. Sürekli kötülüğün tarlasını sürmek, onun harmanını dövmek toplum sağlığını yok etme aşamasına geldi. Korku ve panik balinaların sonu olan kıyıya vurmayı korkarım ki biz insanlara da sıçratmaz.

Şimdi iyi şeylerden söz etme zamanı. Kötülüğe savaş açıyoruz! Ama nasıl? İlkönce kendi yaptığımız ve yapacağımız şeylerin iyiyi işaret ettiğini kavrayarak. İnanmalı insan, kendine inanmalı ilkönce! Sevmeli insan; kendini sevmeli ilkönce! Ve kendini seven, kendine inanan insan da, başkalarını sevmeye başlar. İyi şeyler de kendiliğinden oluşmaya başlar o zaman…

Umreye giden ünlüler arasına Seray Sever’de giriyor. Nisan ay’ı içinde umreye gidecekmiş. Hazırlıklara başlamış. Ne güzel; kutsal topraklara gidip iyi bir iş yapıp daha iyi bir insan, sanatçı olma adına alkışlıyorum. İyilik, tepeden medyanın en renkli kişilerinden başlarsa, çok daha iyi olur. Başımıza taş yerine iyilik yağar…

Nihayet Erbil çifti boşandı. Mehmet Ali Erbil ile Tuğba Erbil boşandılar. İki uygar, cici, akıllı insanın kendi isteği ile boşanması iyi bir şey sayılır! Neden mi? Her gün birbiri adına dedikodu üretecekleri yerde, kötülüğü besleyeceklerine ANLAŞARAK ayrıldılar. Ne güzel, ne iyi bir şey! İyilik bunla da kalmıyor. Mehmet Ali güzel, alımlı eşi Tuğba’ya 1 milyon dolarlık bir ev alma sözü veriyor. Her ay 10 Bin TL nafaka. Bodrum’da yazlık bir villa ve oğlu adına bir daire iyilik adına veriliyor. Bu iyi davranışı da alkışlıyor, nakit olarak verdiği paraların da iyilik ve piyasa istihdamı adına iyi şey olduğunu düşünüp bu iki güzel insanı öpüyorum.

ABD’ye giden Sezen Aksu’nun ilk konseri büyük ilgi görmüş. Sezen Aksu büyük övgüler almış. Türk sanatçısı, müziği adına iyi şey! Zaten Sezen ne zaman kötülüğün tarafında oldu da kötü şey yaptı ki? O hep kendi duruşu, sesi, sevgisi ve aşklarıyla asil bir iyiliğin, özgürlüğün, kendi kendine yetmişliğin kadını olmadı mı?

Sesi kadar duruşu, ruhu ve bedeni güzel ve alımlı olan Sezen’i sadece iyi şeyler adına alkışlıyorum. Sakın ola yanlış anlaşılmasın. Amaç, iyi şeyleri toplum adına ortaya çıkarıp siz değerli iyi okuyucuya duyurmaktır.

Dünyanın önemli piyanistlerinden David Helfgott Türkiye’de. İstanbul’da konserler verecek David Helfgott yaptığı basın toplantısında İstanbul’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etmiş. Ülkemizde sanatın biraz daha hatırlanması adına, ne kadar büyük olursan ol, ne kadar zengin olursan ol; sanatın sanatçısı kadar, ilgi, sevgi bulunamayacağının tespiti adına çok iyi bir şey! Dünya sanatçıları, sanatları İstanbul’da olması, bizlere çok yakın bulunmaları çok iyi bir şey. Alkışlıyoruz…

Derin bakış ve düşünceli sanatçımız Bedri Baykam 15 Nisan’da “ Anti-Çığlık” sergisi için Fransa’da olacak. Bu yılkı açık çek, Bedri Baykam’a verildi. Türk resmi, Türk sanatı adına ne büyük bir iyi şey! Görsünler bakalım bu barbar Türklerden de iyi sanatçı, iyi müzisyen, iyi filozof, iyi bestekâr oluyor mu olmuyor mu? Elbette, ne sanatın, ne müziğin, ne de felsefenin ulus ayırdığı yok. Sadece çalışma, önem verme ve önemsemeyle, her milleten iyi şeyler yapan çıktığı gibi Türk Milletinden de İYİ ŞEYLER yapan çıkıyor. Daha fazla çıkmalı!

Rahmi Koç Müzesi’nin gezici müze programı, Müzebüs öğrencilerle buluşmaya devam ediyormuş. Ne kadar güzel ve ne kadar iyi bir anlam taşıyor. Batıda yaşayan bizler, ne gazetenin, ne derginin, ne de kitabın tam önemini anlamış durumdayız! Çünkü oldukça bol ve göz doyuruyor raflarda da dursa, okunmasa da kitap ve dergi adına oldukça bonkör ve tokgözlüyüz. Ama Doğu illerimizde öyle mi? Bir aylık eski gazete açlığı çeken bir sürü insan kitabın lüks oluşu nedeniyle kitap yüzü görmemiş bile.

Eğitim, öğretim adına Rahmi Koç Müzesi’nin gezici aracı Müzebüs Doğu illerindeki programlarına en büyük iyilik; AYDINLANMA adına devam ediyor. Bu iyi şeyi ayakta ve ellerim acıyana kadar alkışlıyorum.

Sebze-meyve ve et fiyatları hız kesmiş. Ortanın da alt ortasına düşen pek soylu ve kıymeti halkım adına çok iyi bir haber. Sabah-akşam paranın, ödemelerin, dengelerin, dengesizliklerin tartışıldığı bu ortamda bu iyi haberi de iyi şey olarak algılamış ve sizlere müjdeyi vermiş durumdayım. Sanırım bir alkışı da bendeniz hak ettim.

Halter Avrupa Şampiyonası Nurcan Taylan’ın üç altın madalyası ile ALTIN gibi başladı. Türk sporu, halteri adına ve kadın sporcuların başarısı adına çok iyi bir şey! Nurcan Taylan’ın ardından bir iyi ve altın haber de Aylin Daşdelen’den geldi. O da bir rekor, üç altın madalya ile iyi şeyler yapanlar kervanına katıldı.

Mata Hari, Modern Bale Şöleni İstanbul’da. Balenin ilaheleri, dünyanın en gizemli dansçının öyküsünü bizlerin ayağına kadar getirdiler. Şimdi gizemi seven ve gizem adına gözleri pörtleyen ben; bu şöleni seyretmeye nasıl giderim, bu iyi şeyin gerçek zevkine nasıl varırım bunun telaşının iyi heyecanını yaşayalım derim.

Dansçı kadınlar ve gizemli bir öykünün baş döndürücü gösterimi; iyi şey değil de nedir Allah Aşkına!

Yeterince teneke sesi çıkaran, davul çalan, çılgınlık yapan yaygaracıların ölüm kokan, lanet saçan haberleri yerine iyi şeyleri de gözlemleyip hatırlayınca; sadece kötülüğün hükmünün geçmediğini de görüyorum. Ne iyi bir şey; ara sıra da olsa iyi şeylerden söz etmek…

Güven






















4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu günün sevimli minikleri, yarının ve geleceğimizi emanet edeceğimiz büyüklerinin adına ben çok sevindim sevgili Güven..Neden mi? onlar için bugün ne kadar hoşlarına giderse güven abilerinin
onlar için yazdıkları ve resimler, yarın içinde o kadar değerli bir anı olarak hatılıyacaklar seni ve yazdıklarını..Çok teşekkürler bizimle paylaştığın için sevgiler..

Arzu Sarıyer dedi ki...

O iyi şeylerin en önemlilerini sen yaratmışsın sevgili dostum.O güzel küçük beyler ve hanımlarla kütüphane ve müze gezmek ne harika olmuştur.Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

I like it when people get together and share ideas.
Great site, keep it up!

Take a look at my web page - click here

GÜVEN SERİN dedi ki...

thanks